Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ζεστή και θερπτική σούπα λαχανικών
mitsa
Υλικά
3-4 πατάτες
2-3 καρότα
1 πράσο
1 κρεμμύδι
Σέλινο
1 λίτρο ζωμό
2 αυγά
2-3 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε καμάτια τα λαχανικά και το σέλινο.
2
Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
3
Όταν μαραθούν βάζουμε τις πατάτες, τα κορότα και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
4
Ρίχνουμε το σέλινο, τον ζωμό (μπορούμε να χρεισημοποιήσουμε όποιον ζωμό θέλουμε) και βράζουμε στην χύτρα για 20 λεπτά.
5
Αναμιγνύουμε τα αυγά με τον χυμό από τα λεμόνια.
6
Ρίχνουμε σιγά σιγά καυτό ζωμό από το φαγητό και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
7
Όταν το αυγολέμονο έχει ζεσταθεί το ρίχνουμε στην σούπα και ανακατεύουμε.
8
Δοκημάζουμε και προσθέτουμε αλάτι.
9
Σερβίρουμε με αρκετό πιπέρι.