Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ζεστή και θερπτική σούπα λαχανικών

mitsa

Υλικά

  • 3-4 πατάτες

  • 2-3 καρότα

  • 1 πράσο

  • 1 κρεμμύδι

  • Σέλινο

  • 1 λίτρο ζωμό

  • 2 αυγά

  • 2-3 λεμόνια

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε καμάτια τα λαχανικά και το σέλινο.
2
Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
3
Όταν μαραθούν βάζουμε τις πατάτες, τα κορότα και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
4
Ρίχνουμε το σέλινο, τον ζωμό (μπορούμε να χρεισημοποιήσουμε όποιον ζωμό θέλουμε) και βράζουμε στην χύτρα για 20 λεπτά.
5
Αναμιγνύουμε τα αυγά με τον χυμό από τα λεμόνια.
6
Ρίχνουμε σιγά σιγά καυτό ζωμό από το φαγητό και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
7
Όταν το αυγολέμονο έχει ζεσταθεί το ρίχνουμε στην σούπα και ανακατεύουμε.
8
Δοκημάζουμε και προσθέτουμε αλάτι.
9
Σερβίρουμε με αρκετό πιπέρι.