Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ιδιαίτερη κοτόπιτα με Κοζανίτικο φύλλο
mitsa
Υλικά
1 Κοζανίτικο διπλό φύλλο Gogos
1 βρασμένο κοτόπουλο
½ κόκκινη
κίτρινη & πράσινη πιπεριά
200 γρ μπέικον
Αλάτι - πιπέρι
Μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
7 κουταλιές αλεύρι
2 αυγά
100 γρ κεφαλοτύρι
200 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί
50 γρ βούτυρο
Οδηγίες
1
Κόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές και το μπέικον.
2
Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο κρύο γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο να βράσει.
3
Όταν είναι έτοιμο ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι που να πάρει την υφή κρέμας.
4
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο.
5
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον.
6
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και σοτάρουμε τις πιπεριές.
7
Ξεψαχνίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μπέικον, τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
8
Στην χλιαρή μπεσαμέλ ενσωματώνουμε τα αυγά, το τριμμένο κίτρινο τυρί και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
9
Βάζουμε την μπεσαμέλ στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
10
Τοποθετούμε το ένα φύλλο σε ταψί της αρεσκείας μας (μπορούμε να το προσαρμόσουμε σε διάφορα ταψιά μεγαλύτερα των 32 cm).
11
Απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
12
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει (περίπου 35 λεπτά).