Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολη τσαλακωτή τυρόπιτα
mitsa
Υλικά
4 αυγά
Λίγο αλάτι
200 γρ γιαούρτι
200 ml γάλα
200 ml σπορέλαιο
Φέτα
Πολύχρωμες πιπεριές
1 κιλό φύλλα κρούστας
300 ml ανθρακούχο νερό
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι.
2
Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Στην σπασμένη φέτα (βάζουμε όσο μας αρέσει) ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές και ανακατεύουμε.
4
Λαδώνουμε ταψί 36 εκατοστών και απλώνουμε τσαλακωτά τα μισά φύλλα (500 γρ).
5
Στο μείγμα με τα αυγά βάζουμε το ανθρακούχο νερό και περιχύνουμε το μισό μείγμα πάνω από τα φύλλα.
6
Απλώνουμε την σπασμένη φέτα.
7
Κόβουμε στην μέση κατά μήκος τα υπόλοιπα φύλλα και τα τοποθετούμε όπως σας δείχνουμε.
8
Προαιρετικά κρατάμε ένα φύλλο και το κόβουμε στην μέση.
9
Του δίνουμε σχήμα από λουλούδι στο κέντρο της πίτας.
10
Περιχύνουμε το υπόλοιπο μείγμα με τα αυγά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσει.