Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Οικονομική και εύκολη σοκολατόπιτα με ιδιαίτερο γλάσο
mitsa
Υλικά
Σοκολατόπιτα
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι σκούρο κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι νερό
2 αυγά
2 βανίλιες
Γλάσο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές σκούρο κακάο
40 γρ βούτυρο
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το νερό, το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει μαζί με το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε φόρμα 32x20 εκατοστά που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
4
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
5
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και ενσωματώνουμε στο κακάο.
6
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να δημιουργηθούν φουσκάλες.
7
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
8
Όσο το γλυκό είναι χλιαρό το κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε το ζεστό γλάσο.
9
Προαιρετικά σερβίρουμε με τρούφα σοκολάτας.