Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τυρόπιτα φόρμας με ζύμη γιαουρτιού #2
mitsa
Υλικά
550-600 γρ αλεύρι
200 γρ Φέτα
1 ξηρή μαγιά
50 ml σπορέλαιο
200 ml γιαούρτι
100 ml γάλα
2 αυγά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το σπορέλαιο, τέσσερις κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
6
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, την σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
7
Προαιρετικά αναμειγνύουμε την Φέτα με λίγη πάπρικα.
8
Πλάθουμε την ζύμη ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
9
Απλώνουμε την Φέτα και κόβουμε σε λωρίδες με πάχος περίπου 2 δάχτυλα.
10
Τα στριφογυρίζουμε και τα τοποθετούμε κυκλικά σε φόρμα 26 εκατοστών.
11
Αλείφουμε κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.