Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κοτοπιτάκια με χωριάτικο φύλλο
mitsa
Υλικά
8 χωριάτικα φύλλα
600 γρ φιλέτο κοτόπουλο
½ κρεμμύδι
150 γρ μανιτάρια
Πολύχρωμες πιπεριές
100 γρ μπέικον
Κίτρινο τυρί
500 ml γάλα
3 κουταλιές φαρίνα
100 ml νερό
100 ml λάδι
Ρίγανη-Θυμάρι
Πάπρικα
Αλάτι-Πιπέρι
Οδηγίες
1
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο.
2
Όταν πάρει χρώμα βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μπουκιές, το μπέικον κόψει σε φετούλες και σοτάρουμε καλά.
3
Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριάς, το μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
4
Αναμειγνύουμε το γάλα με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
5
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
6
Όταν είναι έτοιμη βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
7
Αναμειγνύουμε το νερό με το λάδι.
8
Παίρνουμε 2 χωριάτικα φύλλα μαζί και τα κόβουμε σε 4 μέρη.
9
Λαδώνουμε καλά και στην μία άκρη τοποθετούμε κρύα γέμιση, χλιαρή κρέμα, τριμμένο κίτρινο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
10
Τοποθετούμε τα κοτοπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με μείγμα.
11
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.