Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΠαγωτά

Αρωματικό σμυρνέικο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

1 Mins read

Αρωματικό σμυρνέικο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

mitsa

Υλικά

  • Μαστίχα

  • 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος

  • 400 γρ γάλα εβαπορέ

  • 200 γρ ζαχαρούχο γάλα

  • 2 κουταλιές μέλι

  • 1 κουταλάκι μαχλέπι

  • 2 κουταλιές υποβρύχιο βανίλια

Οδηγίες

1
Θρυμματίζουμε τη μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
2
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
3
Ενσωματώνουμε το κρύο γάλα και το κρύο ζαχαρούχο.
4
Βάζουμε το μέλι και αρωματίζουμε με το μαχλέπι και τη μαστίχα.
5
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το γλυκό υποβρύχιο και το ενσωματώνουμε στο μείγμα.
6
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στην κατάψυξη πριν σερβίρουμε.
7
Ιδανικά το συνοδεύουμε με σπιτικό γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.