Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αρωματικό σμυρνέικο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή
mitsa
Υλικά
Μαστίχα
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
400 γρ γάλα εβαπορέ
200 γρ ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι μαχλέπι
2 κουταλιές υποβρύχιο βανίλια
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε τη μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
2
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
3
Ενσωματώνουμε το κρύο γάλα και το κρύο ζαχαρούχο.
4
Βάζουμε το μέλι και αρωματίζουμε με το μαχλέπι και τη μαστίχα.
5
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το γλυκό υποβρύχιο και το ενσωματώνουμε στο μείγμα.
6
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες στην κατάψυξη πριν σερβίρουμε.
7
Ιδανικά το συνοδεύουμε με σπιτικό γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.