Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Δίχρωμο κέικ με 3 γεύσεις
mitsa
Υλικά
250 γρ βούτυρο
120 γρ αλεύρι
100 γρ φαρίνα
2 κουταλάκια μπέικιν
75 ml γάλα
160 γρ ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
Γεύση κακάο
25 γρ κακάο
50 ml νερό
50 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
1/3 του κουταλιού σόδα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Οδηγίες
1
Δουλεύουμε το κακάο με το νερό να γίνουν σαν πάστα.
2
Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
3
Ενσωματώνουμε τις βανίλιες και την σόδα.
4
Χτυπάμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
5
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
6
Προσθέτουμε το γάλα, κοσκινίζουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
7
Βάζουμε τα 2/3 της ζύμης στο μείγμα με το κακάο και ανακατεύουμε.
8
Αρωματίζουμε την μισή ζύμη κακάο με το ξύσμα λεμονιού.
9
Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 30x12 cm απλώνουμε το μείγμα κακάο.
10
Από πάνω του βάζουμε το μείγμα με άρωμα λεμόνι και από πάνω την ζύμη με άρωμα βανίλιας.
11
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς και όταν κάνει κρούστα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα.