Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ανακάτεψα αλεύρι με γιαούρτι και το αποτέλεσμα ήταν τόσο νόστιμο (Τυροπιτάκια)
mitsa
Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
300 ml γάλα
50 ml λάδι
2 αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
200 γρ βούτυρο
400 γρ φέτα
Κρόκο αυγού
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Στο βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίουμε τρίβουμε την φέτα και τα αναμειγνύουμε.
7
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
8
Απλώνουμε λίγο από το μείγμα και διπλώνουμε.
9
Βάζουμε ακόμα λίγο από το μείγμα και διπλώνουμε όπως σας δέιχνουμε.
10
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
11
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 2 φορές.
12
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και την αλείφουμε με κρόκο αυγού.
13
Με την βοήθεια από ένα κουπ πατ κόβουμε τυροπιτάκαι και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
14
Ενώνουμε την ζύμη που έχει περισσέψει και την κόβουμε σε τυροπιτάκια.
15
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.