Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Στριφτόπιτα με φέτα
mitsa
Υλικά
3 αυγά
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
50 ml γάλα
40 ml λάδι
Πιπέρι-Αλάτι
3 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
400 γρ φέτα
500 γρ φύλλα κρούστας
50 ml νερό
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε τα αυγά με το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, πιπέρι και αλάτι.
2
Βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε.
3
Κρατάμε 5 κουταλιές από τον χυλό.
4
Στο υπόλοιπο χυλό ενσωματώνουμε την σπασμένη φέτα.
5
Προαιρετικά ανακατεύουμε λιωμένο βούτυρο με λίγο ηλιέλαιο.
6
Παίρνουμε ένα φύλλο και το βουτυρώνουμε-λαδώνουμε.
7
Τοποθετούμε ακόμα ένα φύλλο και απλώνουμε γέμιση.
8
Τυλίγουμε σε ρολό και δίνουμε σχήμα.
9
Βάζουμε τα ρολά σε λαδωμένο ταψί 30 εκατοστών σε σχήμα κουλούρας.
10
Στον χυλό που κρατήσαμε ρίχνουμε 50 ml νερό και δουλεύουμε.
11
Αλείφουμε την πίτα μας και την ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.