Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Καλοκαιρινή πίτα με κολοκυθάκια και φέτα
mitsa
Υλικά
500 ml νερό
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ξίδι
2 κουταλιές σπορέλαιο
Περίπου 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ βούτυρο
3 κολοκυθάκια
300 γρ φέτα
2 αυγά
Πιπέρι
Οδηγίες
1
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αλάτι, το ξίδι, το λάδι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.
2
Όταν είναι έτοιμη την ανοίγουμε σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.
3
Απλώνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και τυλίγουμε.
4
Τη χωρίζουμε σε 2 μέρη, τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
5
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κολοκυθάκια.
6
Τα απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
7
Στη σπασμένη φέτα βάζουμε τα αυγά, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
8
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το μεγάλο ταψί της κουζίνας.
9
Το βάζουμε στο λαδωμένο ταψί και λαδώνουμε καλά.
10
Απλώνουμε την φέτα, από πάνω τα κολοκυθάκια και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
11
Λαδώνουμε τις άκρες και τις γυρίζουμε όπως σας δείχνουμε.
12
Λαδώνουμε την πίτα, την χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.