Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Θρεπτική νηστίσιμη σαλάτα
mitsa
Υλικά
1 κουταλιά σόδα
500 γρ ρεβύθια
3-4 ψημένες κόκκινες πιπεριές (foodaholics.shop)
Μαϊντανό
Αφυδατωμένο κρεμμύδι
Αλάτι-Πιπέρι
1 μικρό καλαμπόκι
100 γρ βινεγκρέτ κολοκύθας-πιπεριάς (foodaholics.shop)
Χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο
Οδηγίες
1
Σε αρκετό κρύο νερό βάζουμε την σόδα, τα ρεβύθια και ανακατεύουμε.
2
Τα αφήνουμε για 12 ώρες, το ξεπλένουμε και αφαιρούμε τις πέτσες.
3
Τα βράζουμε σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
4
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το μαϊντανό.
5
Στα κρύα ρεβύθια ρίχνουμε τις πιπεριές, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, μία μικρή κοσνάρβα καλαμπόκι χωρίς τα υγρά, την βινεγκρέτ κολοκύθας-πιπεριάς, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
6
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λεμόνι.
7
Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.