Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΣαλάτες

Θρεπτική νηστίσιμη σαλάτα. Αυτή η συνταγή με ρεβίθια θα κατακτήσει τους πάντες!

1 Mins read

Θρεπτική νηστίσιμη σαλάτα

mitsa

Υλικά

  • 1 κουταλιά σόδα

  • 500 γρ ρεβύθια

  • 3-4 ψημένες κόκκινες πιπεριές (foodaholics.shop)

  • Μαϊντανό

  • Αφυδατωμένο κρεμμύδι

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 1 μικρό καλαμπόκι

  • 100 γρ βινεγκρέτ κολοκύθας-πιπεριάς (foodaholics.shop)

  • Χυμό λεμονιού

  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

1
Σε αρκετό κρύο νερό βάζουμε την σόδα, τα ρεβύθια και ανακατεύουμε.
2
Τα αφήνουμε για 12 ώρες, το ξεπλένουμε και αφαιρούμε τις πέτσες.
3
Τα βράζουμε σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
4
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το μαϊντανό.
5
Στα κρύα ρεβύθια ρίχνουμε τις πιπεριές, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, μία μικρή κοσνάρβα καλαμπόκι χωρίς τα υγρά, την βινεγκρέτ κολοκύθας-πιπεριάς, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
6
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λεμόνι.
7
Προαιρετικά σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.