Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κουραμπιέδες 2021- Οι πιο αφράτοι που έχετε δοκιμάσει
mitsa
Υλικά
500 γρ αλεύρι
200 γρ βούτυρο
40 γρ ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
1 κρόκο αυγού
30 ml κονιάκ
½ κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
¼ κουταλάκι κανέλα
Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
1
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν.
2
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο από το αυγό, το ελαιόλαδο, την κανέλα, τις βανίλιες, το κονιάκ που μέσα του έχουμε διαλύσει την σόδα και το αλεύρι σιγά σιγά για να μπορέσει να το απορροφήσει.
3
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στα χέρια, οπότε αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
4
Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και τις πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
5
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
6
Καλύπτουμε την επιφάνεια ενός αντικολλητικού χαρτιού με άχνη ζάχαρη και μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο τους τοποθετούμε πάνω στην άχνη.
7
Προαιρετικά τους ραντίζουμε ελαφρώς με ροδόνερο ή ανθόνερο
8
Τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη όσο είναι ακόμα καυτοί και τους αφήνουμε να κρυώσουν.