Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Βασιλόπιτα 2020- Εύκολη και αρωματική
mitsa
Υλικά
300 γρ φαρίνα
200 γρ καστανή ζάχαρη
1 αυγό
200 ml γάλα
100 γρ αμύγδαλα
100 ml σπορέλαιο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
50 ml κονιάκ
Οδηγίες
1
Χτυπάμε το αυγό με την μισή ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
3
Αρωματίζουμε με κονιάκ, κανέλα, γαρίφαλο, το ξύσμα από πορτοκάλι και αναμειγνύουμε.
4
Βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
5
Ενσωματώνουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και προαιρετικά σταφίδες.
6
Τοποθετούμε το φλουρί.
7
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα 26 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
8
Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο με μία οδοντογλυφίδα.
9
Διακοσμούμε με άχνη και χρωματισμένη σαντιγί.