Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κρέας κατσαρόλας για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας
mitsa
Υλικά
Ελαιόλαδο
2 κιλά χοιρινό μπούτι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 καρότα
350 ml κόκκινο κρασί
500 γρ σάλτσα ντομάτας
2-3 κουταλιές μουστάρδα (foodaholics.shop)
3 κουταλιές κέτσαπ (foodaholics.shop)
Ρίγανη (foodaholics.shop)
2 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκους μπαχάρι
Πιπέρι-Αλάτι
Οδηγίες
1
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας.
2
Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε.
3
Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα καρότα.
4
Όταν ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί και αγφήνουμε για 10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
6
Ρίχνουμε ρίγανη, δάφνη, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
7
Βάζουμε το κρέας και να χρειαστεί προσθέτουμε νερό μέχρι να το καλύψει.
8
Βράζουμε για περίπου 2 ώρες στην χύτρα.
9
Προαιρετικά όταν κρυώσει το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με την σάλτσα.