Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κρέας κατσαρόλας για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας

mitsa

Υλικά

  • Ελαιόλαδο

  • 2 κιλά χοιρινό μπούτι

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 3-4 καρότα

  • 350 ml κόκκινο κρασί

  • 500 γρ σάλτσα ντομάτας

  • 2-3 κουταλιές μουστάρδα (foodaholics.shop)

  • 3 κουταλιές κέτσαπ (foodaholics.shop)

  • Ρίγανη (foodaholics.shop)

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 5-6 κόκκους μπαχάρι

  • Πιπέρι-Αλάτι

Οδηγίες

1
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το κρέας.
2
Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το βγάζουμε.
3
Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα καρότα.
4
Όταν ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί και αγφήνουμε για 10 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, μουστάρδα, κέτσαπ και ανακατεύουμε.
6
Ρίχνουμε ρίγανη, δάφνη, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
7
Βάζουμε το κρέας και να χρειαστεί προσθέτουμε νερό μέχρι να το καλύψει.
8
Βράζουμε για περίπου 2 ώρες στην χύτρα.
9
Προαιρετικά όταν κρυώσει το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με την σάλτσα.