Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γιαουρτογλυκό ψυγείου, καλοκαιρινό και δροσερό
mitsa
Υλικά
300 γρ πτι μπερ
150 γρ βούτυρο
150 γρ άχνη ζάχαρη
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ στραγγιστό γιαούρτι
1 φακελάκι ζελέ κεράσι
150 γρ κεράσια
10 γρ ζελατίνη
40+40 ml νερό
3 βανίλιες
200+200 ml νερό
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα δουλεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
2
Τα στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη και τις βανίλιες.
4
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 40 ml κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά.
5
Βάζουμε 40 ml καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά.
6
Την ρίχνουμε στο μείγμα και δουλεύουμε.
7
Βάζουμε τα καθαρισμένα κεράσια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
8
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
9
Διαλύουμε το ζελέ σε 200 ml καυτό νερό και όταν είναι έτοιμο βάζουμε 200 ml κρύο νερό.
10
Τι απλώνουμε με προσοχή πάνω από το γλυκό μας και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
11
Προαιρετικά σερβίρουμε με κεράσια όπως σας δείχνουμε.