Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τυρόπιτα σε 10 λεπτά
mitsa
Υλικά
500 γρ φύλλα κρούστας
2+2 αυγά
400 γρ γιαούρτι
180 ml λάδι
1 μπέικιν
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ φέτα
Πιπέρι
Λίγο γάλα
Οδηγίες
1
Χτυπάμε 2 αυγά με το λάδι.
2
Ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν και το γιαούρτι.
3
Κρατάμε λίγο από το μείγμα (2-3 κουταλιές).
4
Στην σπασμένη φέτα βάζουμε 2 αυγά, πιπέρι και ανακατεύουμε.
5
Λαδώνουμε ταψί με μέγεθος περίπου το μήκος των φύλλων μας (να χωράν όταν τα κάνουμε ρολά).
6
Παίρνουμε 2 φύλλα και απλώνουμε από μείγμα με το γιαούρτι.
7
Σκεπάζουμε με ένα φύλλο και κάνουμε ακόμα μία στρώση από το μείγμα.
8
Καλύπτουμε με ένα φύλλο και στην μία άκρη απλώνουμε το 1/4 από την φέτα.
9
Τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί.
10
Κάνουμε συνολικά 4 ρολά.
11
Στο μείγμα που έχουμε κρατήσει βάζουμε λίγο γάλα και αλείφουμε τα ρολά.
12
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
13
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο σκεπάζουμε για 5-10 λεπτά με μία πετσέτα.