Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τυρόπιτα σε 10 λεπτά

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 2+2 αυγά

  • 400 γρ γιαούρτι

  • 180 ml λάδι

  • 1 μπέικιν

  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 500 γρ φέτα

  • Πιπέρι

  • Λίγο γάλα

Οδηγίες

1
Χτυπάμε 2 αυγά με το λάδι.
2
Ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι, το μπέικιν και το γιαούρτι.
3
Κρατάμε λίγο από το μείγμα (2-3 κουταλιές).
4
Στην σπασμένη φέτα βάζουμε 2 αυγά, πιπέρι και ανακατεύουμε.
5
Λαδώνουμε ταψί με μέγεθος περίπου το μήκος των φύλλων μας (να χωράν όταν τα κάνουμε ρολά).
6
Παίρνουμε 2 φύλλα και απλώνουμε από μείγμα με το γιαούρτι.
7
Σκεπάζουμε με ένα φύλλο και κάνουμε ακόμα μία στρώση από το μείγμα.
8
Καλύπτουμε με ένα φύλλο και στην μία άκρη απλώνουμε το 1/4 από την φέτα.
9
Τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί.
10
Κάνουμε συνολικά 4 ρολά.
11
Στο μείγμα που έχουμε κρατήσει βάζουμε λίγο γάλα και αλείφουμε τα ρολά.
12
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
13
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο σκεπάζουμε για 5-10 λεπτά με μία πετσέτα.