Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ζουμερό σιροπιαστό κέικ σοκολάτας
mitsa
Υλικά
60 γρ ζάχαρη
400 ml γάλα
2 κουταλιές κακάο
50 ml λάδι
75 γρ σοκολάτα
Κέικ
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200 ml λάδι
250 γρ αλεύρι
γ.ο.χ.
3 κουταλιές κακάο
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το γάλα, το κακάο, το λάδι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να ομογενοποιηθούν.
2
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε την σοκολάτα.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
5
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
6
Δουλεύουμε να γίνουν χυλός και τον απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 28 εκατοστών.
7
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να κάνει κρούστα και ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
8
Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
9
Το τοποθετούμε την φόρμα και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
10
Σερβίρουμε μετά από 6 ώρες.