Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Γλυκιά θρεπτική πίτα σαν μπομπότα

mitsa

Υλικά

  • 4 αυγά

  • Λίγο αλάτι

  • 200 γρ γιαούρτι

  • 100 ml λάδι

  • 4-5 κουταλιές μέλι

  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού

  • ½ κουταλάκι σόδα

  • 10 γρ μπέικιν

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 300 γρ καλαμποκάλευρο

  • 100 γρ σταφίδες

  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι.
2
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, το μέλι και ανακατεύουμε.
3
Στον χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσουν.
4
Τα βάζουμε στο μείγμα και δουλεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
6
Ενσωματώνουμε το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν.
7
Προσθέτουμε τις σταφίδες, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
8
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 35×23 εκατοστά.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.