Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γλυκιά θρεπτική πίτα σαν μπομπότα
mitsa
Υλικά
4 αυγά
Λίγο αλάτι
200 γρ γιαούρτι
100 ml λάδι
4-5 κουταλιές μέλι
200 ml χυμό πορτοκαλιού
½ κουταλάκι σόδα
10 γρ μπέικιν
1 κουταλάκι κανέλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
300 γρ καλαμποκάλευρο
100 γρ σταφίδες
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι.
2
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι, το μέλι και ανακατεύουμε.
3
Στον χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσουν.
4
Τα βάζουμε στο μείγμα και δουλεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
6
Ενσωματώνουμε το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν.
7
Προσθέτουμε τις σταφίδες, τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
8
Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 35×23 εκατοστά.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.