Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Πως να κάνετε εύκολα σπιτική σάλτσα ντομάτας
mitsa
Υλικά
10 κιλά ντομάτες
3 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλάτι
200 ml ελαιόλαδο
Οδηγίες
1
Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις ντομάτες.
2
Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ και βάζουμε τον χυμό τους σε κατσαρόλα.
3
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο και βράζουμε μέχρι που να πήξει.
4
Αν χρειαστεί προσαρμόζουμε την ποσότητα της ζάχαρης ανάλογα με την οξύτητα της ντομάτας.
5
Όσο η σάλτσα είναι καυτή την μοιράζουμε, με προσοχή, σε αποστειρωμένα βάζα.
6
Προαιρετικά βάζουμε μυρωδικά της επιλογής μας και ανακατεύουμε.
7
Κλείνουμε καλά με τα καπάκια και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι που να κρυώσουν.
8
Με την συγκεκριμένη διαδικασία μπορούμε να αποθηκεύσουμε την σάλτσα για μεγάλο χρονικό διάστημα (πάνω από 1 χρόνο) σε σκιερό και δροσερό μέρος.