Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κέικ μήλου με γιαούρτι και κρέμα βανίλιας
mitsa
Υλικά
Κρέμα
300 ml γάλα
2 αυγά
25 γρ κορν φλάουρ
70 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
Κέικ
150 γρ βούτυρο
200 γρ ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ γιαούρτι
200 γρ φαρίνα
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
Μήλα
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το γάλα με τα αυγά και το κορν φλάουρ.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι.
3
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
4
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
5
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
6
Δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
7
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
8
Βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε.
9
Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τις βανίλιες και λίγο αλάτι να γίνουν ζύμη.
10
Την απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
11
Με την βοήθεια από ένα κορνέ τοποθετούμε την κρύα κρέμα κυκλικά και ανάμεσα βάζουμε φέτες από μήλα.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
13
Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.