Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΜπισκότα

Νηστίσιμα αρωματικά κουλουράκια με ελαιόλαδο

1 Mins read

Νηστίσιμα αρωματικά κουλουράκια με ελαιόλαδο

mitsa

Υλικά

  • 200 γρ καστανή ζάχαρη

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • 100 ml σπορέλαιο

  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού

  • 1 κουταλάκι σόδα

  • 30 ml κονιάκ

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • 2 βανίλιες

  • 50 γρ μέλι

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • Λίγο νερό

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 1 κουταλιά μέλι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την ζάχαρη στο ελαιόλαδο και το σπορέλαιο.
2
Στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρήσουν.
3
Τα ρίχνουμε στο λάδι και δουλεύουμε.
4
Προαιρετικά βάζουμε κονιάκ.
5
Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλιες, το μέλι και το ξύσμα.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το αλάτι και το μέικιν να γίνουν ζύμη.
7
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε σε κορδόσνια και τα κάνουμε κουλουράκια.
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
9
Σε λίγο νερό διαλύουμε την ζάχαρη και το μέλι.
10
Αλείφουμε τα κουλουράκια με το μείγμα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.