Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμα αρωματικά κουλουράκια με ελαιόλαδο
mitsa
Υλικά
200 γρ καστανή ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο
100 ml σπορέλαιο
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
30 ml κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
50 γρ μέλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Λίγο αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν
Λίγο νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την ζάχαρη στο ελαιόλαδο και το σπορέλαιο.
2
Στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρήσουν.
3
Τα ρίχνουμε στο λάδι και δουλεύουμε.
4
Προαιρετικά βάζουμε κονιάκ.
5
Αρωματίζουμε με την κανέλα, τις βανίλιες, το μέλι και το ξύσμα.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το αλάτι και το μέικιν να γίνουν ζύμη.
7
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε σε κορδόσνια και τα κάνουμε κουλουράκια.
8
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
9
Σε λίγο νερό διαλύουμε την ζάχαρη και το μέλι.
10
Αλείφουμε τα κουλουράκια με το μείγμα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.