Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εκλέρ βανίλιας
mitsa
Υλικά
Για 10-12 κομμάτια
Σου
125 γρ αλεύρι
80 γρ ανάλατο βούτυρο
4 αυγά
100 ml γάλα
100 ml νερό
10 γρ ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Κρέμα
400 ml γάλα
4 κρόκους αυγών
70 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κόρν φλάουρ
15 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
200 γρ σοκολάτα
150 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
1
Σου: Βάζουμε το γάλα μαζί με το νερό, την ζάχαρη, το βούτυρο και το αλάτι να βράσουν.
2
Όταν είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
3
Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί το βάζουμε πάλι στην φωτιά και το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
4
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ με χοντρή οδοντωτή μύτη. Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί “κόβουμε” τα εκλέρ.
5
Τα αχνίζουμε και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
6
Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμα 20-30 λεπτά.
7
Όταν πάρουν το χρώμα που θέλουμε κλείνουμε τον φούρνο και με μία κουτάλα κρατάμε την πόρτα του ανοιχτή, ώστε τα εκλέρ να κρυώσουν σιγά σιγά.
8
Κρέμα: βάζουμε το γάλα να βράσει. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
9
Όταν το γάλα είναι έτοιμο βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό στα αυγά και ανακατεύουμε καλά για να μην μας ψηθούν.
10
Στην κατσαρόλα με το γάλα ρίχνουμε το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι που να πήξει η κρέμα. Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο.
11
Την κρέμα μπορούμε να την αφήσουμε ως έχει ή να της δώσουμε γεύση σοκολάτας ή καφέ.
12
Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε την συνταγή Μιλφέιγ σοκολάτας ή καφέ
13
Στην σπασμένη σοκολάτα ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να λιώσει.
14
Γεμίζουμε τα σου με την κρύα κρέμα και βουτάμε την μία τους πλευρά στην λιωμένη σοκολάτα.