Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μιλφέιγ σοκολάτας ή καφέ

mitsa

Υλικά

  • 1 φύλλo σφολιάτας

  • Άχνη ζάχαρη

  • Κρέμα

  • 400 ml γάλα

  • 4 κρόκους αυγών

  • 100 γρ. ζάχαρη

  • 40 γρ. κόρν φλάουρ

  • 15 γρ. βούτυρο

  • 1 βανίλια

  • 50 γρ. σοκολάτα

  • 3 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

  • 1 κουταλιά κακάο

Οδηγίες

1
Κρέμα: βάζουμε το γάλα να βράσει. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Όταν το γάλα είναι έτοιμο βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό στα αυγά και ανακατεύουμε καλά για να μην μας ψηθούν.
2
Στην κατσαρόλα με το γάλα ρίχνουμε το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι που να πήξει η κρέμα. Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο. Την κρέμα μπορούμε να την αφήσουμε ως έχει ή να της δώσουμε γεύση σοκολάτας ή καφέ.
3
Για να της δώσουμε γεύση σοκολάτας όσο είναι ζεστή προσθέτουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι που να λιώσει. Για να της δώσουμε άρωμα καφέ διαλύουμε τον καφέ και το κακάο σε λίγο νερό και ρίχνουμε λίγο λίγο στην κρέμα.
4
Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε σταδιακά μέχρι να πετύχουμε την ένταση που μας αρέσει.
5
Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε την σφολιάτα, την αχνίζουμε καλά και την πατάμε με ένα αντικολλητικό χαρτί για να κολλήσει η άχνη πάνω της.
6
Τοποθετούμε ακόμα ένα ταψί από πάνω για έξτρα βάρος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
7
Όταν κρυώσει την κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια. Χτυπάμε με το μίξερ την κρύα κρέμα να αφρατέψει και με την βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε.
8
Συναρμολογούμε το μιλφέιγ μας και πασπαλίζουμε λίγη άχνη ζάχαρη.