Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Καρυδόπιτα του παππού
mitsa
Υλικά
8 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Καρύδια (ανάλογα με τα γούστα μας)
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
2 βανίλιες
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί.
2
Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει το αφήνουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις βανίλιες, ανακατεύουμε και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
3
“Περνάμε” τα καρύδια από το μπλέντερ και προσθέτουμε 1 κουταλιά ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.
5
Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
6
Απλώνουμε το μείγμα στο αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα.
7
Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι ζεστό με κρύο σιρόπι.