Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς κρέμα γάλακτος

1 Mins read

Μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς κρέμα γάλακτος

mitsa

Υλικά

  • 400 γρ πτι μπερ

  • 200 γρ βούτυρο

  • 120 γρ νισεστέ

  • 1 λίτρο γάλα

  • 1 ζαχαρούχο γάλα

  • Χυμό από 2 λεμόνια

  • 50 γρ βούτυρο

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 2 λεμόνια

Οδηγίες

1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε.
2
Τα απλώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στο ψυγείο.
3
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νισεστέ, το γάλα, το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν κρέμα.
4
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού, το βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
5
Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα πάνω από τα μπισκότα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
6
Προαιρετικά διακοσμούμε με μπισκότα σοκολάτας πριν σερβίρουμε.