Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς κρέμα γάλακτος
mitsa
Υλικά
400 γρ πτι μπερ
200 γρ βούτυρο
120 γρ νισεστέ
1 λίτρο γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
Χυμό από 2 λεμόνια
50 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Οδηγίες
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και δουλεύουμε.
2
Τα απλώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και τα βάζουμε στο ψυγείο.
3
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νισεστέ, το γάλα, το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν κρέμα.
4
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού, το βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
5
Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα πάνω από τα μπισκότα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
6
Προαιρετικά διακοσμούμε με μπισκότα σοκολάτας πριν σερβίρουμε.