Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Μαριναρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου με λαχανικά
mitsa
Υλικά
6 μπούτια κοτόπουλο
4-5 πατάτες
3-4 καρότα
4 ντομάτες
3 πιπεριές
1 κρεμμύδι
Πράσινες ελιές
Ελαιόλαδο
Ρίγανη-Πάπρικα
Αλάτι-Πιπέρι
Θυμάρι-Κύμινο
Χυμό από 1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
150 ml νερό
Οδηγίες
1
Στα μπουτάκια βάζουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, ρίγανη, πάπρικα. θυμάρι, κύμινο, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
2
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
3
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τις πατάτες που τις έχουμε κόψει κυδωνάτες, τα κομμένα καρότα, τις ντομάτες που τις κόψαμε σε χοντρές φέτες, το χοντροκομμένο κρεμμύδι,
4
τις πιπεριές κομμένες σε μπαστούνια, 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, ελιές, λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά.
5
Πάνω από το ταψί βάζουμε μία σχάρα και τοποθετούμε τα μπουτάκια από το κοτόπουλο.
6
Ρίχνουμε το νερό στα λαχανικά μας και σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να γίνει το κοτόπουλο μας.
8
Πριν σερβίρουμε αλείφουμε τα μποτάκια με ζουμί από τα λαχανικά.