Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Πάστα σοκολατίνα με πραλίνα φουντουκιού

mitsa

Υλικά

  • 165 γρ φαρίνα

  • 4 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 500 ml κρέμα γάλακτος

  • 250 γρ κουβερτούρα

  • 250 γρ πραλίνα φουντουκιού

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Την απλώνουμε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
4
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
5
Βάζουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
6
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε φόρμα 28×18 εκατοστά.
7
Προαιρετικά σιροπιάζουμε την μία βάση με σιρόπι (200 ml νερό, 200 γρ ζάχαρη, 50 ml κονιάκ. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.Αρωματίζουμε με το κονιάκ.)
8
Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι.
9
Προαιρετικά σιροπιάζουμε και κάνουμε μία λεπτή στρώση από μους.
10
Κόβουμε σε πάστες, κάνουμε ροζέτες και τις καλύπτουμε περιμετρικά.
11
Στολίζουμε με σταγόνες λευκής σοκολάτας.