Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τουλουμπάκια
mitsa
Υλικά
2 ποτήρια νερό
50 γρ. βούτυρο
3 αυγά
2½ ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά νισεστέ
3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Χυμό από ½ λεμόνι
Οδηγίες
1
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει για ακόμα 5 λεπτά.
2
Βάζουμε το νερό να ζεσταθεί μαζί με το βούτυρο. Όταν αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη.
3
Την βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε μαζί με το σιμιγδάλι, το νισεστέ και ένα ένα τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ όταν έχει η ζύμη μας έχει ελαστική μορφή.
4
Με την ζύμη γεμίζουμε το κορνέ μας που έχουμε προσθέσει χοντρή οδοντωτή μύτη. Με την βοήθεια ενός ψαλιδιού κόβουμε τουλουμπάκια σε καυτό λάδι.
5
Για μεγαλύτερη ευκολία βουτάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την μύτη του ψαλιδιού στο λάδι.
6
Μόλις τα τουλουμπάκια πάρουν χρώμα τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Τα αφήνουμε για λίγο και το βγάζουμε.
7
Σερβίρουμε με έχτρα σιρόπι και προαιρετικά κανέλα.