Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τουλουμπάκια

mitsa

Υλικά

  • 2 ποτήρια νερό

  • 50 γρ. βούτυρο

  • 3 αυγά

  • 2½ ποτήρια αλεύρι

  • 1 κουταλιά νισεστέ

  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

  • Σιρόπι

  • 3 ποτήρια ζάχαρη

  • 2 ποτήρια νερό

  • Χυμό από ½ λεμόνι

Οδηγίες

1
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει για ακόμα 5 λεπτά.
2
Βάζουμε το νερό να ζεσταθεί μαζί με το βούτυρο. Όταν αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη.
3
Την βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε μαζί με το σιμιγδάλι, το νισεστέ και ένα ένα τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ όταν έχει η ζύμη μας έχει ελαστική μορφή.
4
Με την ζύμη γεμίζουμε το κορνέ μας που έχουμε προσθέσει χοντρή οδοντωτή μύτη. Με την βοήθεια ενός ψαλιδιού κόβουμε τουλουμπάκια σε καυτό λάδι.
5
Για μεγαλύτερη ευκολία βουτάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την μύτη του ψαλιδιού στο λάδι.
6
Μόλις τα τουλουμπάκια πάρουν χρώμα τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι. Τα αφήνουμε για λίγο και το βγάζουμε.
7
Σερβίρουμε με έχτρα σιρόπι και προαιρετικά κανέλα.