Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Φαγητά

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες

1 Mins read

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες

mitsa

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι

  • 250 γρ μανιτάρια

  • 500 γρ κοτόπουλο

  • 2 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.

  • 100 ml κόκκινο κρασί

  • 200 γρ σάλτσα ντομάτας

  • 600 ml ζωμό

  • 4-5 κόκκους μπαχάρι

  • 2 μικρά δαφνόφυλλα

  • Πιπέρι

  • Ρίγανη

  • 500 γρ χυλοπίτες

Οδηγίες

1
Σε καυτό ελαιόλαδο θωρακίζουμε το κοτόπουλο.
2
Όταν ροδίσει το βγάζουμε από το τηγάνι.
3
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ίδιο σκεύος.
4
Όταν μαραθεί ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε.
5
Προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες και τα σοτάρουμε.
6
Σβήνουμε με τα κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
7
Βάζουμε όλα τα υλικά , εκτός από τις χυλοπίτες και μαγειρέυουμε για 30 λεπτά.
8
Όταν έχει ψηθεί το κατόπουλο και έχει δέσει η σάλτσα το φαγητό είναι έτοιμο.
9
Το σερβίρουμε με χυλοπίτες.