Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες
mitsa
Υλικά
1 κρεμμύδι
250 γρ μανιτάρια
500 γρ κοτόπουλο
2 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
100 ml κόκκινο κρασί
200 γρ σάλτσα ντομάτας
600 ml ζωμό
4-5 κόκκους μπαχάρι
2 μικρά δαφνόφυλλα
Πιπέρι
Ρίγανη
500 γρ χυλοπίτες
Οδηγίες
1
Σε καυτό ελαιόλαδο θωρακίζουμε το κοτόπουλο.
2
Όταν ροδίσει το βγάζουμε από το τηγάνι.
3
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ίδιο σκεύος.
4
Όταν μαραθεί ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε.
5
Προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες και τα σοτάρουμε.
6
Σβήνουμε με τα κρασί και αφήνουμε για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
7
Βάζουμε όλα τα υλικά , εκτός από τις χυλοπίτες και μαγειρέυουμε για 30 λεπτά.
8
Όταν έχει ψηθεί το κατόπουλο και έχει δέσει η σάλτσα το φαγητό είναι έτοιμο.
9
Το σερβίρουμε με χυλοπίτες.