Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τραγανά και κυματιστά πατατάκια με σπιτική μαγιονέζα
mitsa
Υλικά
4-5 μεγάλες πατάτες
1 κρόκο αυγού
1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές κρύο νερό
3/4 του φλιτζανιού σπορέλαιο
Οδηγίες
1
Σε ένα σκεύος βάζουμε τον κρόκο, την μουστάρδα, το νερό, λίγο αλάτι και τα χτυπάμε με το μηχανάκι του καφέ (αρκεί να μην είναι πολύ δυνατό γιατί θα την κόψει) ή με μηχανοκίνητο σύρμα (αυγοδάρτη).
2
Όταν αρχίσουν να σφίγγουν προσθέτουμε τμηματικά το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
3
Διατηρούμε την μαγιονέζα στο ψυγείο καλά απομονωμένη έως 3 μέρες.
4
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την μία άκρη από τις πατάτες.
5
Βάζουμε στο μαντολίνο τον κυματιστό κόφτη και περνάμε μία φορά την πατάτα.
6
Την περιστρέφουμε 90 μοίρες και την περνάμε ξανά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με προσοχή μέχρι που να μην μπορούμε να κόψουμε άλλο την πατάτα.
7
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να ζεσταθεί και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μία μία τις πατάτες, σε μικρές ποσότητες για να μην κολλήσουν.
8
Όταν ροδίσουν από την μία πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη.
9
Όταν πάρουν το χρώμα που θέλουμε τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
10
Σερβίρουμε με αλάτι, ρίγανη και την σπιτική μαγιονέζα.