Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Χρειάζονται μόνο λίγα λέπτα για αυτό το νόστιμο φαγητό
mitsa
Υλικά
500 γρ χωριάτικη σπιτική σάλτσα (foodaholics.shop)
150 γρ χαβιάρι φιλετοπιπεριάς (foodaholics.shop)
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)
50 ml ελαιόλαδο
100 γρ κεφαλοτύρι
150 γρ κίτρινο τυρί
1 κιλό πέτουρα με σαφράν
150 γρ κίτρινο τυρί
Οδηγίες
1
Σε ταψί 40 εκατοστών αναμειγνύουμε την σάλτσα ντομάτας με την σάλτσα πιπεριάς, το γιαούρτι, ρίγανη, θυμάρι και το ελαιόλαδο.
2
Απλώνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και από πάνω το τριμμένο κίτρινο τυρί.
3
Τα βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να λίωσουν.
4
Σε νερό που βράζουμε ρίχνουμε αρκετό αλάτι και τα πέτουρα με σαφράν.
5
Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι που να μαλακώσουν.
6
Ανακατεύουμε την σάλτσα με τα τυρία, προσθέτουμε τα σουρωμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
7
Απλώνουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί και βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να λίωσει το τυρί.