Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ρολάκια με μαρμελάδα βερίκοκο
mitsa
Υλικά
550 γρ αλεύρι
250 ml γάλα
1 ξηρή μαγιά
1 αυγό
80 γρ ζάχαρη
60 ml σπορέλαιο
Λίγο αλάτι
Μαρμελάδα βερίκοκο
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
7
Απλώνουμε την μαρμελάδα βερίκοκο και διπλώνουμε στην μέση.
8
Κόβουμε σε 16 λωρίδες και τις τυλίγουμε σε ρολάκια.
9
Τα βάζουμε ανά 4 σε ταψί 38×32 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
10
Προαιρετικά σερβίρουμε με αμύγδαλα φιλέ.