Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εύκολα μπισκότα με γεύση πάστα φλώρα

mitsa

Υλικά

  • 250 γρ βούτυρο

  • 125 γρ ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 50 ml κονιάκ

  • Λίγο κανέλα

  • 2 βανίλιες

  • 10 γρ μπέικιν

  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Μαρμελάδα

Οδηγίες

1
Δουλεύουμε το κρύο βούτυρο και την ζάχαρη να μαλακώσουν.
2
Ενσωματώνουμε τα αυγά και το κονιάκ.
3
Αρωματίζουμε με την κανέλα και τις βανίλιες.
4
Ρίχνουμε το μπέικν, λίγο λίγο το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
6
Την κάνουμε μπαλάκια, τα πατάμε στο κέντρο, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε την τρύπα με μαρμελάδα της επιλογής μας.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.