Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Η μελιτζάνα σε άλλο επίπεδο

mitsa

Υλικά

  • 3-4 μελιτζάνες

  • Αλάτι

  • Ελαιόλαδο

  • Αλλαντικά

  • Μπέικον

  • Μανιτάρια

  • Σάλτσα ντομάτας

  • Ρίγανη

  • Κίτρινο τυρί

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες.
2
Τις βάζουμε σε νερό με αρκετό αλάτι και τις αήνουμε για 30 λεπτά τα ξεπικρίσουν.
3
Όταν είναι έτοιμες τις στεγνόνουμε καλά και τις απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
4
Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτ και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσουν καλά.
5
Όταν πάρουν χρώμα από πάνω τους τοποθετούμε σάλτσα ντομάτας, ρίγανη, αλλαντικά της επιλογής μας, φέτες από μανιτάρια, τριμμένο κιτρινο τυρί και μπέικον.
6
Συνεχίζουμε το ψήσημο μέχρι να πάρουν χρώμα.