Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τάρτα πορτοκαλιού με μπισκοτένια βάση
mitsa
Υλικά
300 γμ. αλεύρι
170 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. φυτίνη
Λίγο αλάτι
Κρέμα
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια αλεύρι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
300 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
Λίγο αλάτι
Αμύγδαλα φιλέ
Οδηγίες
1
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι, την άχνη, το αλάτι, την λιωμένη φυτίνη και ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι μέχρι που η ζύμη να γίνει τριφτή.
2
Τοποθετούμε την ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα, την απλώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας και την στρώνουμε με ποτήρι.
3
Την βάζουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς μέχρι που να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
4
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι, στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τον χυμό πορτοκαλιού, που μέσα του έχουμε διαλύσει την ζάχαρη και το ξύσμα.
5
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το χύνουμε πάνω από το έτοιμο μπισκότο.
6
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι που να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
7
ΠΡΟΣΟΧΗ να μην το παραψήσουμε και σκληρύνει.