Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Τάρτα πορτοκαλιού με μπισκοτένια βάση

mitsa

Υλικά

  • 300 γμ. αλεύρι

  • 170 γρ. άχνη ζάχαρη

  • 200 γρ. φυτίνη

  • Λίγο αλάτι

  • Κρέμα

  • 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι

  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 300 γρ. ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • Λίγο αλάτι

  • Αμύγδαλα φιλέ

Οδηγίες

1
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι, την άχνη, το αλάτι, την λιωμένη φυτίνη και ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι μέχρι που η ζύμη να γίνει τριφτή.
2
Τοποθετούμε την ζύμη σε ένα ταψί με λαδόκολλα, την απλώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας και την στρώνουμε με ποτήρι.
3
Την βάζουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς μέχρι που να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
4
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι, στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τον χυμό πορτοκαλιού, που μέσα του έχουμε διαλύσει την ζάχαρη και το ξύσμα.
5
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το χύνουμε πάνω από το έτοιμο μπισκότο.
6
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι που να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
7
ΠΡΟΣΟΧΗ να μην το παραψήσουμε και σκληρύνει.