Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Τυρόψωμα αφράτα και λαχταριστά
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
100 ml νερό
300 ml γάλα
1 αυγό
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Φέτα
Κρόκο αυγού
Λάδι
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
4
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
5
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και τη χωρίζουμε σε μπαλάκια.
6
Τα ανοίγουμε με τα χέρια σε φύλλα.
7
Βάζουμε σπασμένη φέτα και κλείνουμε σε μπαλάκια.
8
Δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
9
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού που έχουμε αναμείξει με λίγο λάδι.
11
Προαιρετικά διακοσμούμε με σουσάμι.
12
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.