Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣιροπιαστά

Παλιά συνταγή για σάμαλι που θα τη φτιάχνετε συνέχεια

1 Mins read

Παλιά συνταγή για σάμαλι που θα τη φτιάχνετε συνέχεια

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 500 ml νερό

  • 500 γρ ζάχαρη

  • 1 φέτα λεμονιού

  • Λίγο χυμό λεμονιού

  • 2 βανίλιες

  • Σάμαλι

  • Λίγη μαστίχα

  • 450 γρ σιμιγδάλι χονδρό

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι σόδα

  • Λίγο χυμό λεμονιού

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 150 ml νερό

Οδηγίες

1
Βράζουμε το νερό και την ζάχαρη για 5 λεπτά να γίνουν σιρόπι.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
3
Σπάμε την μαστίχα στο γουδί ή το μούλτι μαζί με λίγη ζάχαρη.
4
Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με την ζάχαρη.
5
Σβήνουμε την σόδα με λίγο χυμό λεμονιού, την ρίχνουμε στο σιμιγδάλι μαζί με το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
6
Αρωματίζουμε με την μαστίχα και ενσωματώνουμε το ζεστό νερό.
7
Σιροπιάζουμε ταψί 35×23 εκατοστά και απλώνουμε το μείγμα.
8
Το κόβουμε σε κομμάτια, προαιρετικά βάζουμε ένα αμύγδαλο στο κέντρο από κάθε κομμάτι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
9
Ξεσκεπάζουμε, κόβουμε ξανά τα κομμάτια και αλείφουμε με σιρόπι.
10
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
11
Όσο το σάμαλι είναι καυτό το σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
12
Σερβίρουμε τουλάχιστον μετά από 6 ώρες.