Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Υγειηνό νηστίσιμο φαγητό με λίγο κόπο

mitsa

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια

  • 2-3 πράσα

  • 500 γρ μανιτάρια

  • 3-4 σελινόριζες

  • 3-4 σέλινα

  • Ελαιόλαδο

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Σκόνη λαχανικών

  • 400 ml νερό

  • 1 κουταλιά νισεστέ

  • Χυμό από 1-2 λεμόνια

Οδηγίες

1
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
2
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα.
3
Κόβουμε σε κομμάτια τα μανιτάρια, τις σελινίριζες και τα σέλινα.
4
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδι και τα πράσα.
5
Όταν μαραθούν βάζουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
6
Προσθέτουμε τις σελινίριζες, τα σέλινα, αλάτι, πιπέρι, σκόνη λαχανικών, το νερό και βράζουμε την χύτρα ταχύτητας για 20 λεπτά.
7
Διαλύουμε το νισεστέ σε λίγο κρύο νερό.
8
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το νισεστέ, κουνάμε να ανακατεύτει και βράζουμε να δέσει.
9
Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε χυμό λεμονιού ή νισεστέ που έχουμε διαλύσει σε νερό για να το σφίξουμε.