Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Υγειηνό νηστίσιμο φαγητό με λίγο κόπο
mitsa
Υλικά
2 κρεμμύδια
2-3 πράσα
500 γρ μανιτάρια
3-4 σελινόριζες
3-4 σέλινα
Ελαιόλαδο
Αλάτι-Πιπέρι
Σκόνη λαχανικών
400 ml νερό
1 κουταλιά νισεστέ
Χυμό από 1-2 λεμόνια
Οδηγίες
1
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
2
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα.
3
Κόβουμε σε κομμάτια τα μανιτάρια, τις σελινίριζες και τα σέλινα.
4
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδι και τα πράσα.
5
Όταν μαραθούν βάζουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
6
Προσθέτουμε τις σελινίριζες, τα σέλινα, αλάτι, πιπέρι, σκόνη λαχανικών, το νερό και βράζουμε την χύτρα ταχύτητας για 20 λεπτά.
7
Διαλύουμε το νισεστέ σε λίγο κρύο νερό.
8
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το νισεστέ, κουνάμε να ανακατεύτει και βράζουμε να δέσει.
9
Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε χυμό λεμονιού ή νισεστέ που έχουμε διαλύσει σε νερό για να το σφίξουμε.