Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτα μηλοπιτάκια σαν cinnamon rolls
mitsa
Υλικά
Ζύμη
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
250 ml γάλα
1 αυγό
60 ml λάδι
80 γρ ζάχαρη
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Γέμιση
3-4 μεγάλα μήλα
50 γρ βούτυρο
100 γρ καστανή ζάχαρη
50 ml κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
2 βανίλιες
50 γρ σταφίδες
Οδηγίες
1
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Βάζουμε 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
3
Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι και ανακατεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
5
Την τοποθετούμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει.
6
Περνάμε τα μήλα από τον χοντρό τρίφτη.
7
Τα καραμελώνουμε μαζί με την ζάχαρη σε καυτό βούτυρο.
8
Σβήνουμε με το κονιάκ και αρωματίζουμε με κανέλα, γαρύφαλλο και τις βανίλιες.
9
Βάζουμε τις σταφίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά.
10
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
11
Απλώνουμε τα κρύα μήλα και τυλίγουμε σε ρολό.
12
Τα κόβουμε σε ρολάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
13
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.