Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολα τυροπιτάκια για εργαζόμενους
mitsa
Υλικά
Γέμιση
250 γρ Φέτα
1 κουταλιά γιαούρτι
1 κουταλιά βούτυρο
1 αυγό
Λίγο λάδι
½ κουταλάκι μπέικιν
Άλειμμα
200 ml σπορέλαιο
100 ml νερό
1 αυγό
500 γρ φύλλα κρούστας
1 κρόκο αυγό
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα να ομογενοποιηθούν.
2
Στην σπασμένη Φέτα βάζουμε λίγο λάδι, το αυγό, το γιαούρτι, το βούτυρο, το μπέϊκιν και ανακατεύουμε καλά.
3
Βάζουμε στο μείγμα δύο σπασμένα φύλλα και ανακατεύουμε.
4
Παίρνουμε δύο φύλλα μαζί και τα αλείφουμε.
5
Σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα και τα αλείφουμε.
6
Τοποθετούμε ακόμα δύο φύλλα και κατά μήκος απλώνουμε γέμιση.
7
Διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
8
Κόβουμε το ρολό σε τριγωνάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
9
Τα περνάμε με κρόκο αυγού και προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι.
10
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.