Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Εύκολα ατομικά πιτσάκια
mitsa
Υλικά
Περίπου 1 κιλό αλεύρι
200 ml γάλα
200 ml σπορέλαιο
1 αυγό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το ασπράδι, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το μισό περίπου αλεύρι.
4
Προσθέτουμε αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
6
Όταν φουσκώσει την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια.
7
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε αρκετό κενό γιατί θα φουσκώσουν.
8
Με την βοήθεια από ένα ποτήρι δημιουργούμε κοιλότητα στο κέντρο και την γεμίζουμε με ότι μας αρέσει.
9
Εμείς χρησιμοποιήσαμε ρίγανη, μπέικον, λουκάνικο, πολύχρωμες πιπεριές, ντομάτα και κύβους από κίτρινο τυρί.
10
Αλείφουμε περιμετρικά με τον κρόκο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.