Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα δε γίνεται
mitsa
Υλικά
4 γρ ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
400 ml νερό
2 κουταλιές λάδι
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ αλάτι
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το λάδι, το μισό αλεύρρι, το αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει κολλώδες ζύμη.
4
Δουλεύουμε με το κουτάλι και όχι με τα χέρια.
5
Την λαδώνουμε ελαφρώς, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς με λαδωμένα χέρια.
7
Λαδώνουμε αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγουμε σε λαγάνα.
8
Την τοποθετούμε σε ταψί και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
9
Πατάμε με τα δάχτυλά μας και ψήνουμε στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.