Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Σπιτική πίτσα έτοιμη σε λίγα λεπτά

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 400 ml νερό

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

  • 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγία και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε το αλάτι, αλεύρι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Τη λαδώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς.
7
Σε ταψί 36 εκατστών με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε λίγο ψιλό σιμιγδάλι και ανοίγουμε την μισή ζύμη σε φύλλο με τα χέρια μας.
8
Προσαρμόζουμε την ποσότητα της ζύμης ανάλογα με το πάχος που θέλουμε να έχει και το μέγεθος από το ταψί μας.
9
Ψήνουμε στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις για 5 λεπτά.
10
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.
11
Όταν τα φύλλα κρυώσουν τα βάζουμε σε σακούλες ή τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα καταψύχουμε εώς 6 μήνες.
12
Όταν έιναι να το χρησιμοποιήσουμε βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε για ένα βράδυ στην συντήρση.
13
Απλώνουμε τα υλικά της επιλογής μας και ψήνουμε στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η ζύμη.