Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ατομικά τσουρεκάκια χωρίς βούτυρο

mitsa

Υλικά

  • 150 γρ ζάχαρη

  • 200 ml νερό

  • 200 ml γάλα

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 2 ασπράδια αυγών

  • 5-6 κόκκους μαστίχα

  • 1 κουταλάκι μαχλέπι

  • ½ κουταλάκι κακουλέ

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 800 γρ αλεύρι για τσουρέκια

  • 2 κρόκους αυγών

  • Σουσάμι

  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και τα χλιαρό νερό.
2
Βάζουμε το λάδι, τα ασπράδια και ανακατεύουμε.
3
Θρυμματίζουμε την μαστίχα μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη στο γουδί.
4
Προσθέτουμε στο μείγμα το μαχλέπι, το κακαουλέ, την μαστίχα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
5
Αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή και κολλώδες ζύμη.
7
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος.
8
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς.
9
Λαδώνουμε τα χέρια μας και δίνουν σχήμα.
10
Τοποθετούμε τα τσουρέκια μας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
11
Το αλείφουμε με προσοχή με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.