Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ιδιαίτερα Ινδικά πιτάκια (Samosa)

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη

  • 320 γρ αλεύρι

  • 250 ml γάλα

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • ½ κουταλάκι μπέικιν

  • ½ κουταλάκι μαγιά

  • 4 κουταλιές σπορέλαιο

  • Λίγο αλάτι

  • Γέμιση

  • 4 μεγάλες βρασμένες πατάτες

  • 1 σοταρισμένο κρεμμύδι

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 100 γρ κίτρινο τυρί

  • 1 κουταλιά μουστάρδα

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • 1 κουταλιά αλεύρι

  • 2 κουταλιές νισεστέ

  • 50 γρ βούτυρο

  • 1 κουταλιά σπορέλαιο

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το μισό αλεύρι μαζί με την μαγιά, την ζάχαρη και το χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το σπορέλαιο, το μπέικιν, λίγο αλάτι και δουλεύουμε καλά να γίνει ζύμη.
3
Η ζύμη θα πρέπει να είναι κολλώδης.
4
Την δουλεύουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να αρχίσει να ξεκολλάει και την βάζουμε σε ελαφρώς αλευρωμένο σκεύος.
5
Την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση, δοκιμάζουμε και την φέρνουμε στα γούστα μας.
7
Σε ένα πιάτο αναμειγνύουμε το αλεύρι και το νισεστέ.
8
Στο λιωμένο βούτυρο προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
9
Χωρίζουμε την ζύμη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε 10 μπαλάκια.
10
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και τα περνάμε και από τις δύο πλευρές από το μείγμα με το αλεύρι.
11
Τα τοποθετούμε σε πεντάδες και τα ανοίγουμε ξανά μέχρι που να γίνουν πολύ λεπτά.
12
Τα χωρίζουμε και τινάζουμε το παραπανίσιο αλεύρι αν υπάρχει.
13
Περνάμε με το μείγμα βουτύρου την μία πλευρά και γυρίζουμε ανάποδα.
14
Στο κέντρο τοποθετούμε αρκετή γέμιση και τα τυλίγουμε σε πουγκί.
15
Βάζουμε τις άκρες στην κάτω πλευρά και το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
16
Αλείφουμε με βούτυρο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.