Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Κέικ γιαουρτιού

mitsa

Υλικά

  • 220 γρ. ζάχαρη

  • 150 γρ. βούτυρο

  • 450 γρ. αλεύρι

  • 5 αυγά

  • 1 γιαούρτι

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • Προαιρετικά ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γιαούρτι, την βανίλια και λίγο λίγο το αλεύρι που έχουμε αναμείξει με το μπέικιν.
2
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι που να γίνει ζύμη. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
3
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και ελέγχουμε αν είναι καλά ψημένο τρυπώντας το με ένα ξυλάκι από σουβλάκι που πρέπει να βγαίνει καθαρό.
4
Μπορούμε να το σερβίρουμε αλείφοντας το με λιωμένο βούτυρο και άχνη ή με σοκολάτα (λευκή ή μαύρη) ή με σάλτσα από κάποιο φρούτο ή γλάσο.