Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Λαγάνα

mitsa

Υλικά

  • 900 γρ. αλεύρι

  • 350ml νερό

  • 20 γρ. μαγιά

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη, το νερό, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με τον γάντζο ή το φτερό.
2
Όταν αρχίσουν να γίνονται ζυμάρι προσθέτουμε το αλάτι. Όταν η ζύμη έχει κολλήσει πάνω στο γάντζο ή το φτερό είναι έτοιμη. Την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
3
Όταν είναι έτοιμη αλευρώνουμε τα χέρια μας και την απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Την δουλεύουμε λιγάκι και την χωρίζουμε στα δύο.
4
Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε λίγο αλεύρι και απλώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τις μπάλες.
5
Με το δάχτυλό μας πατάμε να την ζύμη να κάνει γούβες και με ένα πιρούνι την τρυπάμε καλά.
6
Σε ένα ποτήρι βάζουμε λίγο νερό με ζάχαρη και αλείφουμε τις λαγάνες.
7
Τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.