Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν- Σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι το μείγμα μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Σε αλευρωμένο πάγκο το ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα.
- Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο και ανοίγουμε φύλλα σε μέτριο πάχος.
- Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου και αρχίζουμε το δίπλωμα (η διαδικασία υπάρχει αναλυτικά στο βίντεο).
- Βάζουμε τις μπάλες πάνω σε αλευρωμένο σκεύος και τις αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το βούτυρο (περίπου μία ώρα).
- Όταν οι μπάλες είναι έτοιμες τις ανοίγουμε φύλλα λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος του ταψιού που θα κάνουμε την πίτα.
- Για την μπεσαμέλ, ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί το μισό κρύο γάλα και προσέχουμε να μην σβολιάσει.
- Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
- Όταν το γάλα βράσει ρίχνουμε το κρύο γάλα με το αλεύρι. Όταν η κρέμα πήξει προσθέτουμε το βούτυρο.
- Βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί σε ελαιόλαδο και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τα κομμένα μανιτάρια.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρύα μπεσαμέλ.
- Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τα κρύα μανιτάρια, τα κομμένα αλλαντικά, το τριμμένο κίτρινο τυρί και το μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε καλά, ανοίγουμε το κάτω φύλλο και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε την γέμιση, την απλώνουμε και σκεπάζουμε με το επάνω φύλλο.
- Βουτυρώνουμε καλά την περίμετρο και γυρνάμε τα φύλλα για να κάνουμε κόθαρο.
- Βουτυρώνουμε όλο το πάνω φύλλο, το ραντίζουμε με νερό.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Πρόσφατα σχόλια