Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι το μείγμα μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  3. Σε αλευρωμένο πάγκο το ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα.
  4. Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο και ανοίγουμε φύλλα σε μέτριο πάχος.
  5. Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου και αρχίζουμε το δίπλωμα (η διαδικασία υπάρχει αναλυτικά στο βίντεο).
  6. Βάζουμε τις μπάλες πάνω σε αλευρωμένο σκεύος και τις αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το βούτυρο (περίπου μία ώρα).
  7. Όταν οι μπάλες είναι έτοιμες τις ανοίγουμε φύλλα λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος του ταψιού που θα κάνουμε την πίτα.
  8. Για την μπεσαμέλ, ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί το μισό κρύο γάλα και προσέχουμε να μην σβολιάσει.
  9. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να ζεσταθεί σε μία κατσαρόλα.
  10. Όταν το γάλα βράσει ρίχνουμε το κρύο γάλα με το αλεύρι. Όταν η κρέμα πήξει προσθέτουμε το βούτυρο.
  11. Βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί σε ελαιόλαδο και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τα κομμένα μανιτάρια.
  12. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρύα μπεσαμέλ.
  13. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τα κρύα μανιτάρια, τα κομμένα αλλαντικά,  το τριμμένο κίτρινο τυρί και το μαϊντανό.
  14. Ανακατεύουμε καλά, ανοίγουμε το κάτω φύλλο και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  15. Το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε την γέμιση, την απλώνουμε και σκεπάζουμε με το επάνω φύλλο.
  16. Βουτυρώνουμε καλά την περίμετρο και γυρνάμε τα φύλλα για να κάνουμε κόθαρο.
  17. Βουτυρώνουμε όλο το πάνω φύλλο, το ραντίζουμε με νερό.
  18. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.