Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς μίξερ
mitsa
Υλικά
950 γρ αλεύρι
300 ml χυμό πορτοκαλιού
300 ml λάδι
200 γρ ζάχαρη
100 γρ σουσάμι
1 μπέικιν
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
Κρέμα πορτοκαλιού
Χυμό από 2 πορτοκάλια
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά νισεστέ
1 βανίλια
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το λάδι.
2
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε λίγο αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και δουλεύουμε να αφρίσουν.
4
Ρίχνουμε το σουσάμι (ωμό ή καβουρδισμένο), τις βανίλιες και το ξύσμα.
5
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
6
Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε μία μικρή ποσότητα , την πλάθουμε σε μπαλάκι και με το δάχτυλό μας ή ένα λεμονοστίφτη το πατάμε.
7
Τοποθετούμε τα κουλουράκι σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
8
Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το νισεστέ και τον χυμό πορτοκαλιού.
9
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
10
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με την βανίλια.
11
Τοποθετούμε την χλιαρή κρέμα στα κουλουράκια μας.